x
Silvana Imam: Naturkraft

Silvana Imam
Naturkraft

Silvana Imam: Naturkraft

GAFFA

Album / Refune
Utgivning D. 2016.03.25
Recenserad av
Linn Jannesson

Silvana Imam är inte bara en artist, hon är också en ikon, en politisk visionär – så länge den skadliga, splittrande makten finns, kommer hon att vara en av dem som representerar det helande, förenande motståndet. Silvana Imam är även mer än så, hon är musikaliskt avantgarde, hon med sitt hiphop-kollektiv RMH är ständigt framåtsträvande och experimentella inom allt från text till beats och produktion.

På många sätt är Naturkraft Silvanas debutalbum trots fullängdaren Rekviem från 2013. Två hyllade EP:s var början på Silvana i nyare tappning, nu får vi ta del av fortsättningen. De 14 spåren är det mest personliga och utlämnande som hon hittills gett ut. Här får hon äntligen tid att berätta sin egen historia, lov att göra det på sitt eget sätt och med sina egna ord; inte minst med öppningslåten Hon Va, där hon rappar om sig själv i tredje person, från barndom till nutid. Genom hela albumet gestaltar hon en mångfacetterad bild av sig själv, både rent personligt men också i den musikaliska framställningen.

Silvana rappar aldrig riktigt det man förväntar sig, det är också det som gör det så intressant. Passionen, det inre drivet visas i varje uttryck, det är naturkraften. Det märks också att det är en hel del jobb bakom, eller som hon själv formulerar det i Imam Pt II "Klart det regnar ner priser, så mycket som jag sliter". Det här ska inte pratas sönder nu, bäst är det om ni bara lyssnar och låter er se allt klarna. Vi är tacksamma för ditt slit, Silvana.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA