x
Ihsahn: Arktis

Ihsahn
Arktis

Ihsahn: Arktis

GAFFA

Album / Candlelight
Utgivning D. 2016.03.04
Recenserad av
Andreas Fällman

I ungefär samma takt som närvaron av blastbeats stadigt minskat för varje släpp under Ihsahns namn, har beskyllningarna mot hur densamme "sålt ut sig" stadigt ökat. Vilket till viss del kanske hade stämt; om då året varit 1992, Øystein "Euronymous" Aarseth fortfarande var i livet och att man faktiskt brydde sig om vad arga vita tonåringar från välbärgade villaområden ansåg vara true.

Tack då att året är 2016 och att Ihsahn tillåts göra precis vad han vill. Även denna gång kommer vissa sannolikt att knorra lite lätt men i slutändan förhoppningsvis inse vilken logiskt steg Arktis är norrmannens nästintill felfria CV.

För Arktis är musik när den är som mest uppfinningsrik, trots de förvånansvärt traditionella låtstrukturerna. Tabubelagd electronica med lite känsla av djent på South Winds, något som närmast kan liknas smooth jazz på Crooked Red Line och en refräng att dö för på Celestial Violence. I termer av brutalitet har detta inget på 2010 års After men i termer av nytänkande är detta Ihsahns finaste ögonblick.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA