x
Violent Femmes: We Can Do Anything

Violent Femmes
We Can Do Anything

Violent Femmes: We Can Do Anything

GAFFA

Album / PIAS
Utgivning D. 2016.03.04
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det finns en charm med band som efter hur många år som helst fortfarande låter precis som de alltid gjort. De band som man bara behöver ett par takter av för att identifiera. Precis som med Violent Femmes med Gordon Ganos lite smågnälligt nasala röst och Brian Richies avigt bullriga basspel. Musik där tiden stått stilla utan att den för den skull känns tidlös.

För visst är det fortfarande så även på deras nionde fullängdare. Naturligtvis är allt precis som det alltid varit, trots enskilda meningsskiljaktigheter och bandets varande och icke-varande under de senaste åren. Det låter fortfarande lika så där svajigt akustiskt folklätt med en attityd från indie och punk. Tyvärr låter det inte längre speciellt angeläget.

Visst, det är är svårt att låta bli att tycka om det i ljudbilden och attityden, men det blir rätt långtråkigt med oinspirerade låtar och, faktiskt, ett par rätt trötta framträdanden. Och oavsett hur nostalgisk man kan vara så blir det blir rätt uppenbart att man hört det förr.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA