x
The Baboon Show: The World Is Bigger Than You

The Baboon Show
The World Is Bigger Than You

The Baboon Show: The World Is Bigger Than You

GAFFA

Album / National
Utgivning D. 2016.03.04
Recenserad av
Simon Lundberg

På The Baboon Shows sjunde fullängdare är det, som vanligt, gasen i botten som gäller. Med hetsig punkrock så hög av energi att det i princip borde startas en utredning för dopning. Och jag fullkomligen älskar Cecilia Boströms röst. Älskar. Den.

Visst finns det en kärna i sjunde albumet. Kärnan är frustration. En vilja att förstå vilken skitig värld det faktiskt är vi lever i. Men också mitt i allt som glöder av den sanna punkandan slarvas känslan bort. Nästan lite "bara för att" i vissa låtar som utan riktig mening släcker elden. Och det har inte att göra med de låtarna som går i långsammare takter.

När albumet startar med Class War är jag med på alla noterna och spänd för fortsättningen. I perioder lever samma stämning kvar. Men det är inte förrän i sista låten som gästas av magnifike Björn Dixgård från Mando Diao som musikpeppen tar över.

Att få se den här gruppen live är en ära och allting känns som ett ånglok som aldrig någonsin slutar gå. Vissa delar av albumet lever upp till de förväntningarna. Vissa gör det inte.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA