x
Hunt: Branches

Hunt
Branches

Hunt: Branches

GAFFA

Album / Lövely
Utgivning D. 2016.04.08
Recenserad av
Andreas Fällman

Hunt gör verkligen skäl för sitt namn. För att över huvud taget kunna producera någon form av text kring bandet så måste man jaga. Och jaga. Och därefter jaga ännu mer. Förutom lite fragmentarisk information om att bandet spelade på en kortfilmsfestival i Sydkorea förra året så lyser jaktlyckan med sin frånvaro och en får tomhänt sätta sig vid tangentbordet.

För att då ytterligare lägga på en några grader brantare uppförsbacke till textförfattandet så är Branches en synnerligen slätstruken upplevelse som det, i jämförelse med föregångaren Dark Come Sooner, finns väldigt lite att säga om. Dynamiken från debuten är som bortblåst och istället är det likstela riff tillsammans med Susanna Brandins lika bedårande som monotona stämma som sätter nivån för nästan samtliga av skivans åtta låtar. Hårda ord kan tyckas men steget från den trevande EP:n Ashes Of A Secret Heart som trots sina skavanker lovade gott, till den klart pulshöjande debuten och sedan tillbaka till en form av musicerande vilket bäst kan beskrivas som tvärplatt, är obegriplig.

Ljuspunkten blir då den riviga Not Sorry rockpärlan där Jakob Enlunds kompetenta trumspel kommer till sin rätt. Utöver det finns inget mer att tillägga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA