x
Freddie Wadling: Efter Regnet

Freddie Wadling
Efter Regnet

Freddie Wadling: Efter Regnet

GAFFA

Album / Parlophone
Utgivning D. 2016.03.11
Recenserad av
Jonathan Eklund

För ett par år sedan var han slut som artist. Ryggen var förstörd, lungsjukdomen KOL och dess följdsjukdomar gjorde att rösten inte fungerade. Dessutom höll han på att stryka med i en villabrand. Få trodde nog att han skulle komma tillbaka, släppa ett nytt album eller spela live. Men helt plötsligt är Freddie Wadling mer levande än på länge.

Efter Regnet består av såväl nyskrivet material – där första versen på inledande Nu Lyfter Vi Från Marken är bland de bästa han sjungit – som svenska versioner av engelska låtar – exempelvis Velvet Undergrounds Sunday Morning – och rena covers. Allt behandlat med yttersta respekt, allt fint utfört.

Det är som att det målats i blyerts. Det är flyktigt men känns innerligt närvarande i stunden. Trots att färgskalan går från grådisigt till kolsvart lyckas Wadling, med god hjälp av Stina Nordenstam, få allting att kännas färgrikt. Trots den spruckna rösten, de stillsamma arrangemangen, blåses det vitalt liv in i musiken och Wadling har en ny vår framför sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA