x
Explosions In The Sky: The Wilderness

Explosions In The Sky
The Wilderness

Explosions In The Sky: The Wilderness

GAFFA

Album / Temporary Residence
Utgivning D. 2016.04.01
Recenserad av
Andreas Fällman

Ett av rockvärldens odiskutabelt tråkigaste band har äntligen skapat något som är värt att diskutera, då många sannolikt kommer tycka att The Wilderness är bandets tråkigaste giv till dags datum.

Men för att börja i rätt ände: I en intervju från 2011, i samband med releasen av deras Take Care, Take Care, Take Care, ville bandet påskina att de lämnat postrocken bakom sig och att de expanderat sitt sound till något genreöverskridande. Att skivan då var en upprepning, om än en gnutta mer gladlynt, av deras The Earth Is Not A Cold Dead Place rimmade illa med övertygelsen att vara friskriven från etiketter.

Tre soundtracks senare kan bandet idag säga sig ha lämnat postrocken bakom sig och faktiskt mena det. The Wilderness sprudlar av spelglädje men inte i formen av sylvassa tremolon eller happy go lucky-osande arpeggion, utan istället av total behärskning. Om de låtit sig påverkas av sina sidprojekt eller kanske sneglat på verkligt genreöverskridande band som exempelvis This Will Destroy You ska låtas vara osagt. Men att de släppt sin "tråkigaste" och samtidigt mest spännande skiva är likväl ett faktum.

 

X
X

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA