x
Carter Sampson: Wilder Side

Carter Sampson
Wilder Side

Carter Sampson: Wilder Side

GAFFA

Album / Continental
Utgivning D. 2016.03.23
Recenserad av
Emma Rastbäck

Det finns americana och så finns det americana. Båda delarna är singer-songwriter-country, men medan den ena sorten är brölig protestsång (tänk Steve Earle) är den andra sorten hjärtskärande vacker (tänk The Jayhawks). Carter Sampson befinner sig någonstans däremellan, tar avstickare åt ena eller andra hållet, men faller aldrig över helt åt någondera ytterligheten.

Wilder Side är det fjärde studioalbumet i ordningen, en orgie i gitarrer och stämsång. Bitvis, som i Medicine River, hade Carter kunnat komma med värdiga bidrag till O Brother, Where Art Thou?-soundtracket. Andra bitar, som Take Me Home With You, är närmre traditionell tårdryparcountry.

Det starkaste spåret på albumet är Everything You Need, en låt på flykttemat som är ack så vanligt inom genren. För americanaartisterna tycks gräset alltid vara grönare på andra sidan. Carter Sampson har en vacker röst och det finns melodier, men det faktum att hon inte faller över åt vare sig det hjärtskärande eller protestsång ligger henne lite i fatet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA