x
Matt Corby: Telluric

Matt Corby
Telluric

Matt Corby: Telluric

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2016.03.11
Recenserad av
Helena Nilsson

En känsla man får av Telluric är att Matt Corby gjort det lite för komplicerat för sig själv. Som att varje låt har brutits ned och granskats, och materialet har omarbetats in i minsta detalj för att uppnå absolut perfektion. 

Att den här killen besitter en stor talang råder ingen tvekan om. Bakom sig har han redan ett flertal EP:s, hitsinglar, utsålda konserter och en andraplats i Australiens Idol som 16-åring, det sistnämnda enligt honom själv ett stort misstag. Telluric är hans första riktiga fullängdare, nio år efter TV-debuten.

En del nya instrument har lagts till och nya effekter testats, och det är ett lite annorlunda sound än det man blivit van vid. Låtarna är inte fullt lika lättsmälta och det är lätt att sakna ett sådant enkelt och självklart spår som exempelvis Resolution.

Men visst är det snyggt producerat, samtidigt på gränsen till tråkigt stelt. Bäst blir det ändå de stunder han går back to basic, som i den avskalade gitarrballaden Good To Be Alone. Det behöver inte vara krångligare än så.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA