x
Avantgardet: För Många Dyra Skor Och Döda Ögon

Avantgardet
För Många Dyra Skor Och Döda Ögon

Avantgardet: För Många Dyra Skor Och Döda Ögon

GAFFA

Album / Björn Olsson
Utgivning D. 2016.03.16
Recenserad av
Pontus Bark

När du sitter på en morgonvagn hem och inte vill att kvällen ska ta slut. Du vet hur jävligt du kommer att må när du vaknar. Precis i den känslan möter vi denna platta. Och precis som mot morgondagen är det också mot Avantgardets musik omöjligt att värja sig. Från Hackney i London, via krogar och vita nätter och hem igen. Resan är smärtsam men livsviktig.

Musiken på För Många Dyra Skor Och Döda Ögon är allt annat än tillrättalagd. Ibland är det för spretigt – men det är också i skitigheten som charmen med den här debutplattan sitter. Som ett Bad Cash för tiotalet. Johnny med amfetaminet-estetik. Dessutom har Håkan-bekantingen Björn Olsson haft ett flinkt finger (eller några) med i spelet.

Rasmus Arvidsson sjunger nästan obehagligt uppriktigt. Det är en konceptplatta med tvättäkta känslor. Det är dekadens. Det är krossade drömmar. Sånger från himmel till helvete. Med någon refräng i Fuck Forever-klass hade det varit full pott (visst finns en Babyshambles-vibe?). Att Avantgardet har något eget på gång är det ingen tvekan om. Det här är musik som behövs.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA