x
Västerbron: Till Vilket Pris Som Helst

Västerbron
Till Vilket Pris Som Helst

Västerbron: Till Vilket Pris Som Helst

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2016.04.15
Recenserad av
Simon Lundberg

Ibland när man ligger ner för att sova så går det bara inte att sova. Trots att man blundar och försöker slappna av. Tankarna löper amok och allt är kaos i hjärnan. Lite så tänker jag mig att Västerbron visualiseras. När deras andra album nu släpps så är fortfarande frustrationen där från debuten. Fan vad livet inte går som man tänkt sig ibland.

Det är snyggt men samtidigt stökigt punkigt när de river av det mesta i högt tempo – och visst fasiken låter det bra. De hinner på kort tid beta av förstörda relationer, självförtroendekris och kommersialism. För visst är att bandet tvingade byta namn på Mall Av Skandinavien till Vilse I Varuhuset en riktigt stor skandal?! Vad hände egentligen med artisters rätt att tolka och skapa konst? Sjukt. För låten såväl som texten är oerhört grym. 

Det som stinger extra mycket är när Peter Jonasson på sin skånska skriker i frustration till stökiga gitarrer och skramlande trummor. Det är så här svensk post-punk ska låta. Poppigt, grisigt och så helvetes jävla vackert. Västerbron kommer bara att bli bättre och bättre. Det är viktigt att känna sig trygg i frustrationen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA