x
Woods: City Sun Eater In The River Of Light

Woods
City Sun Eater In The River Of Light

Woods: City Sun Eater In The River Of Light

GAFFA

Album / Woodsist
Utgivning D. 2016.04.08
Recenserad av
Daniel Andersson

Woods bryter delvis ny mark med sin nionde skiva City Sun Eater In The River Of Light och mest iögonfallande är förstasingeln Sun City Creeps som präglas av ett funkjazzigt driv, uppblandat med en stilla mariachi-känsla. Det är som att bandet valt att möta världen istället för att vara kvar i skogen, men samtidigt är musiken bekant och det beror med största säkerhet på Jeremy Earls bekanta falsett.

Inledningsvis får Woods alla rätt och i sina bästa stunder är detta en riktigt bra skiva. Det är organiskt och flera låtar uttrycker en trivsam picknick-atmosfär. Andra spår är mörkare och speglar konvolutets bistra dödskalle. 

Det visar sig emellertid att vissa låtar – speciellt de poporienterade – saknar det lilla extra. Musiken tappar udd, ljudbilden gnetar på, men de patenterade och starka refrängerna vill inte infria sig. Men när allt faller på plats är Woods fortfarande ett av de bästa psykedeliska banden på denna jord och krautrocken som genomsyrar I See In The Dark ger sköna och följsamma vibbar.

I det stora hela får Woods klart godkänt, men de vilar på gränsen till att tappa den avgörande gnistan. De nya influenserna är med andra ord ett lyckokast och belyser medlemmarnas medvetenhet om att det krävdes något nytt för att upprätthålla intresset. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA