x
Polica: United Crushers

Polica
United Crushers

Polica: United Crushers

GAFFA

Album / Memphis Industries
Utgivning D. 2016.03.04
Recenserad av
Jennifer Last

It's all shit. Åtminstone om vi ska tro de inledande meningarna i skivans öppningsspår Summer Please. Den politiska vågen sveper över albumets tolv låtar, och dränker dem i dramatik, tunga trummor och starka elektriska inslag. Ljudbilden liknar ett maratonlopp, där synthar och trummor med dess beat och melodi ständigt går om varandra i jakt på att vara först i mål.

Någonstans på vägen mellan det andra och det tredje albumet har Poliça växt sig starkare, och texterna visar på en medvetenhet, grundad i dagens samhälle, som inte har varit lika självklar i tidigare material. De har gått utanför sitt skal och det handlar inte längre om deras personliga förhållanden till saker och ting. Ett ytterst omtalat amerikanskt val närmar sig, och med ögonen på rätt ställe framkommer detta i låtar som Summer Please, Wedding och Melting Block.

Det är ett gripande album, som inte har för mycket av något utan som istället väger upp det med motsatser. Tacksamt; inte speciellt svårlyssnat. Lyckligtvis speglar inte United Crushers första ord skivans helhet. It's NOT all shit.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA