x
Mexrrissey: No Manchester: Mexico Goes Morrissey

Mexrrissey
No Manchester: Mexico Goes Morrissey

Mexrrissey: No Manchester: Mexico Goes Morrissey

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Utgivning D. 2016.03.04
Recenserad av
Emil Viksell

Morrissey är en stor artist i Mexiko och bland den spansktalande befolkningen i framför allt USA:s södra delar. Nåja, allt är ju som det heter: relativt. Det är om inte annat känt att han har en om inte stor så i alla fall stark fanskara bland den latinamerikanska befolkningen. En skara som tytt sig till den gänglige misantropens blödande hjärta och smärta.

Bandet Mexrrissey hyllar Manchester-sonen genom att tolka några av solokarriärens bitar på spanska. Live har gruppen kört Morrissey-Marr-kompositioner, men här har de inte fått (rättighets)möjligheter att spela in någon The Smiths-låt – synd. Konceptet är också av naturen att det låter helt genialiskt på idéstadiet, men inte riktigt lever upp i utförande.

Inte för att angripa sådant som kanske framstår som petitesser i sammanhanget, men sången är svajig och ofta helt felmixad. Och det gör många av de mariachi/ranchera-präglade låtarna betydligt sämre än de hade behövt vara. Tolkningarna av Suedehead och We Hate It When Our Friends Become Successful indikerar i alla fall att gruppen både förstått sin Morrissey och kan göra honom viss rättvisa.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA