x
Weeping Willows: Tomorrow Became Today

Weeping Willows
Tomorrow Became Today

Weeping Willows: Tomorrow Became Today

GAFFA

Album / Razzia
Utgivning D. 2016.03.11
Recenserad av
Emil Viksell

Tredje låten in går Weeping Willows på knock. Wait For Love To Grow är en skinande soulpopdänga av sådan dignitet att en sådan aldrig (!) tidigare kommit från den geografiska plats vi kallar Sverige. Frågan är om det någonsin gjorts en bättre poplåt i det här landet?

Att resten av materialet inte lever upp till den där tredje låten säger egentligen ingenting. Den är Louis CK, resten av låtarna är Jon Stewart och allt annat ljud som någonsin hörts framstår hart när som Mr Cool. Ja, väl noterat, det bär iväg lite med liknelserna. Men denna poporkester har på ett outgrundligt sätt lyckats förfina ett uttryck som redan var finjusterat till max.

Magnus Carlsons röst blir bara bättre och inbäddad i de stundom vårrusiga storbandskompositionerna framstår han som en glad lax. Men ingen spjuver, utan en lax som kan svänga loss just för att han i sig, och kring sig, alltid bär vemodet. Och, som sig bör med Weeping Willows, är det så långt ifrån livlös nyproduktion man kan komma. De får mer än gärna fortsätta backa rakryggat in i framtiden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA