x
Gwen Stefani: This Is What The Truth Feels Like

Gwen Stefani
This Is What The Truth Feels Like

Gwen Stefani: This Is What The Truth Feels Like

GAFFA

Album / Interscope
Utgivning D. 2016.03.18
Recenserad av
Karin Lillbroända

När Gwen seglade iväg på en solokarriär som renodlad popartist 2004 var det med den typ av blandade känslor som förändringar ofta genererar. Stefanis säregna röst och uttryck skiftar dock inte lika mycket som hennes genrer gör. Debuten fick ett välförtjänt genomslag och ny musik från Gwen Stefani är alltid något att se framemot.

Tredje albumet This Is What The Truth Feels Like är modernt och snyggt förpackat, men det smäller inte till särskilt ofta. Första singeln, Used To Love You, är hittig och utstrålar härlig desperation. Den fenomenala Maize-remixen av låten visar dock att Gwens tredje album är lite för sömnigt. Potentialen har inte utnyttjats så som man önskar.

Det är inte särskilt mycket fart och fläkt, förutom i ett par urbana undantag. Gwen sjunger oftast över lågmäld house som säkert kan falla många i smaken. Hennes röst blöder som bara den kan och hennes sårade inre kommer här ut i en skiva som är märkbart personlig. De stora hitsen må ha uteblivit, men låtar som Make Me Like You och Where Would I Be håller standarden uppe och är väl värda att lyssna på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA