x
Jaqe: Förbannelsen

Jaqe
Förbannelsen

Jaqe: Förbannelsen

GAFFA

EP / Baba
Utgivning D. 2016.03.18
Recenserad av
Emil Viksell

Jaqe känns alldeles självklar i hiphop-Sverige. En veteran, som ännu inte släppt sin regelrätta debut – signifikativt för musiksamtiden och hiphopvärlden. Gästat och samarbetat har han däremot gjort. Det första på bland annat Lorentz- och Labyrint-låtar, det senare tillsammans med Marcus Price. 

Malmörapparen med sin skorrande röst och sina lika skorrande "r" har nu förenat sig med Leslie Tay och dragit ihop en EP. Och någon besvikelse är det inte på långa vägar. Jaqe har en tendens att så att säga leverera när han väl levererar. Det är fem rätt avslappnade berättelser om allt från att synda till att sträckkolla på HBO. Jaqe och Tay har också tagit hjälp av flera beats- och textsnickrare. Men det känns bara som en snålt tilltagen appetizer av Jaqes "värld". Samlingen låtar är inte längre än att den hade kunnat utgöra en Rush-låt tidsmässigt.

Antingen det beror på oförmåga, olust eller omständigheter, så är det dags att Jaqe släpper en fullängdare. Det är synd att vi får så lite från en av Sveriges bästa rappare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA