x
All Saints: Red Flag

All Saints
Red Flag

All Saints: Red Flag

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2016.04.08
Recenserad av
Emil Viksell

En gång i tiden satte All Saints musik till den där ungdomliga viljan till frihet med Pure Shores. Låten var ledmotiv till filmen The Beach (2000), som utspelade sig i Thailand.

Undertecknad såg filmen på Koh Phangan 2004 – ja, Thailand hade väl redan då blivit svennedestinationen numero uno. Tillsammans med den drömska Shaznay Lewis (All Saints) och William Orbit-skrivna låten fångar filmen en historisk period och en känsla som vi alla människor känner, som oftast och starkast i ungdomen. Det är också All Saints allra tydligaste avtryck i historien.

Några sådana hits finns inte på Red Flag. Detta är gruppens andra comeback, första gången var med skivsläppet Studio 1 (2006). Under gruppens allra första varv på topplistorna utgjordes musiken av pop med inslag av R&B och hiphop. Och Lewis var då som nu upphovskvinna till de flesta av låtarna – något som skilde gruppen från "hopsatta" produkter (läs: grupper). Nu är det mest pop, dugligt uppdaterad sådan. Det mest intressanta är de djupt genljudande trummorna och didgeridoon (?) på några av låtarna. Ganska hög verkshöjd, men topplistorna blir nog en svårare match.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA