x
Pyramido: Vatten

Pyramido
Vatten

Pyramido: Vatten

GAFFA

Album / Farewell/Halo Of Flies
Utgivning D. 2016.05.04
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Grabbighet. Machoattityd. Män i grupp. Som förtrycker och håller varandra om ryggen. Ett patriarkalt beteende jag aldrig kunnat relatera till. Eller velat. Vad har detta att göra med långsam och tung rock från Malmö? Jo, det ska jag berätta för er.

Jag har tidigare vänt mig till Pyramido i särskilt avseende; bandets blandning av nihilistisk sludge och tung hardcore har fungerat som en katharsis när livet har känts meningslöst. På föregångaren Saga smög Pyramido in vemodiga gitarrer som satte sig i hjärtat som kardborrar. Texterna blev personliga och Ronnie Källback gick helt över till att sjunga på svenska. På fjärde given tar bandet sitt musikaliska uttryck till ytterligheternas gräns och jag finner mig själv totalt avväpnad. Emotionellt blottad. Själsligt naken.

Efter en dag på jobbet när man blivit kallad för en 'gnällig fitta' för att man belyser ett problem, kallad 'bög' för att man är vegetarian eller 'saknar stake' för man försöker leva så jämställt som möjligt i relationen till sin partner, vänder jag mig nu till Vatten och träffar en musikalisk själsfrände som jag bara vill krama om. Om bara fler män hade modet att vara lika känslomässiga som Pyramido är med sin musik och texter så kanske vi hade sluppit detta skamliga beteende.

Ja, jag vänder mig till alla er med kuk.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA