x
1900: Tekno

1900
Tekno

1900: Tekno

GAFFA

Download / ST4T
Utgivning D. 2016.03.30
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Det känns främmande att tänka tillbaka på Christian Gabel som trumslagaren i Mindjive, ett svenskt Beastie Boys verksamt på 90-talet. Desto rimligare är det att förknippa Christian Gabel med hans nuvarande trumjobb i Bob Hund. Det instrumentala soloarbetet 1900 är dock oerhört återhållsamt just vad gäller trummor.

Efter den självbetitlade debuten 2008 fanns det inga planer på en uppföljare, men så drogs de slitna gamla loppis-inhandlade bandspelarna fram igen. Och nu är en ny skev skiva här. Liksom sist är musiken filmisk och experimentell, låtarna är spröda, svajiga och stillsamma. Thåström och Ossler hummar fint i första singeln, Vi, det visslas varmt i avslutningsnumret och när de brusande bandspelarna inte räcker till bjuds musiker in för att lägga på theremin, flügelhorn och bastuba.

Christian Gabel skapar med elegans. Skivan är ytterst homogen och stämningsfull utan något som skaver eller faller utanför mallen. Det är lätt att bli hänförd av enkelheten men det är lika lätt att bli rastlös i ödsligheten.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA