x
Starwalker: Starwalker

Starwalker
Starwalker

Starwalker: Starwalker

GAFFA

Album / Prototyp
Utgivning D. 2016.04.01
Recenserad av
Simon Lundberg

Vad tänker du på när du hör genreuttryck som drömsk pop, science fiction-electronica och sval ambient? Första tanken går oftast till legendarerna i franska Air. Därför är det inte alls märkligt att ena halvan av Starwalker består av Air-medlemmen Jean-Benoit Dunckel. Tillsammans med Barði Jóhansson bildar de en imponerande, drömsk duo.

Musiken talar samma språk som mycket av Air. Det är svalt, utan att bli för segt. Ständigt finns det imponerande melodier, val av synthar och rymdepos som ekar i produktionen. Debuten Starwalker lyckas hålla en röd tråd som för det mesta är extremt vacker.

Musiken känns som en promenad i rymden. För även om det går långsamt så går musiken snabbt in i hjärtat och hjärnan. Vem behöver egentligen plåga och mörker när man kan njuta i en ljus ljudbild? För även om det mörka ofta lockar mig mer så är det här otroligt slående. En särskild nick till produktionen och särskilt till inledande Holidays där en kör av isländska barn hälsar välkommen till en skiva som är skönt avslagen och magiskt groovy på samma gång.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA