x
White Miles: The Duel

White Miles
The Duel

White Miles: The Duel

GAFFA

Download / SPV/Longbranch
Utgivning D. 2016.04.01
Recenserad av
Johan Erkki

En gitarrist, en trumslagare och en dynamisk, intensiv dragkamp. Så ser premisserna ut för White Miles andrasläpp, The Duel. "Dirty pole dance stoner blues rock"-duon från Österrike har balanserat beståndsdelarna i genrebeskrivningen som myntades av medlemmarna själva vid livedebuten 2011. Dynamisk och duo är ord som lätt kan överanvändas i samma andetag. Men i White Miles fall finns det fog. De två duellanterna utmanar, avlöser och höjer varandra, sammanstrålas i en härligt skitig kamp som är explosiv, men ljudmattan är till trots väl dammsugen. 

Medina Rekic bär på en sorts lurpassande aggressivitet i röstläget som yttrar sig som en silkesduk som sedan självantänder i ett anslående inferno, lite som en mer råbarkad Joan Jett som tuggat sten och gett sig in på nya musikaliska jaktmarker, i positiv bemärkelse. Nämnda scenario gör sig tydligast på öppningsspåret Sickly Nerves.

White Miles har öppnat för Courtney Love och Eagles Of Death Metal och hela syftet med The Duel är att materialet ska serveras live. Det är bara en fråga om när bandet går från förrätt till huvudrätt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA