x
Niki & The Dove: Everybody's Heart Is Broken Now

Niki & The Dove
Everybody's Heart Is Broken Now

Niki & The Dove: Everybody's Heart Is Broken Now

GAFFA

Album / TEN
Utgivning D. 2016.04.08
Recenserad av
Björn Schagerström

Ett stort antal gånger har Malin Dahlström i sina olika musikprojekt verkligen knockat mig. Från den trollbindande sången i Midaircondos Serenade över soloaliaset Disdishdances blandning av avantgarde och klockren pop till när Niki & The Dove når sin peak i den mäktiga Mother Protect och Dahlström förkunnar att "My heart is like an eagle". Kontentan: undertecknads förväntningar på duons nya album är enorma. Och ännu mer så eftersom Niki stod för förra årets kanske allra bästa låt i Play It On My Radio.

Albumet kännetecknas av en ljudbild som är aningen mindre storslagen än på debuten Instinct. Bandet är skickliga på att låta influenser från då- och nutid virvla genom låtarna och skapa något passionerat och med ett alldeles eget bultande hjärta, det är bara i balladen Everybody Wants To Be You som det blir lite pastischartat.

Eftersom de hör som mest hemma på dansgolvet är det där albumet börjar, fast med melankoliskt längtande ensamdans istället för kollektiv eufori, i singeln So Much It Hurts. Den smidigt svängiga You Stole My Heart Away följer upp med snabba Billie Jean-trummor, dans som terapi och fint kaxiga vulkan- och vildhästmetaforer.

Efter några spår tappar musiken lite av den magi som duon vanligtvis strösslar omkring sig. Den extraordinära nerven plockas upp igen på snirkliga och innerliga Brand New och den skimrande Miami Beach. Och när sedan den långa finalen Ode To Dance Floor broderas ut med all den rökmaskinsromantik, stämningsladdad saxofon och peppande beats som en kan önska sig är det ganska lätt att glömma bort de stunder då skivan dippar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA