x
Moderat: III

Moderat
III

Utmanande electronica på tyska trions tredje.

GAFFA

Download / Monkeytown
Utgivning D. 2016.04.01
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Den som tycker att nio nya spår är snålt kan alltid komplettera med instrumentalversionen (med helgul figur på omslaget) och remixversionen (med helblå figur på omslaget). Plötsligt finns då 27 spår att gotta sig i. Men det är förstås i originalmaterialet som Moderat lyser starkast.

Trion är påtagligt rutinerad efter ett kvarts sekel i sub- och klubbkulturens tjänst och den balanserar säkert mellan Apparats seriösa skola och Modeselektors lekfullhet. Men för att utmana sig själva måste Moderat utmana sina lyssnare; excentriska takter och påträngande toner kräver ett tränat öra. Det är alltså inte självklart att alla orkar hänga med och klarar av att hänge sig när III briserar i högtalarna.

Dock finns det tillmötesgående element i musiken som liknar Thom Yorkes minimalistiska soloutflykt från Radiohead (Reminder), det finns stunder då Sasha Ring närmar sig Sades adrogyna röstläge (Eating Hooks) och det går att trollbindas av lika bombastiska passager som det gör hos Fuck Buttons (Animal Trails).


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA