x
Zayn: Mind Of Mine

Zayn
Mind Of Mine

Zayn: Mind Of Mine

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2016.03.25
Recenserad av
Helena Nilsson

Ett år har gått sedan avhoppet från One Direction och Zayn verkar gör allt han kan för att bryta med sitt pojkbandsförflutna. För att markera sin nyvunna självständighet lät han skägget växa ut, testade några nya hårfärger och framför allt ett helt nytt sound. Genom Mind Of Mine presenterar han sig själv på nytt: en modern R&B-artist, den han egentligen alltid velat vara.

Solodebuten är en helomvändning från de senaste årens pojkbandspop. Som om han vill få alla förstå att han vuxit upp, ibland genom smått generande och inte helt övertygande texter. Med Pillowtalk byggdes en skaplig hajp upp kring debuten och det finns nog några potentiella hitsinglar kvar att plocka. Men i slutändan är det ändå lite för mycket, lite för spretigt och inte riktigt övertygande än, trots att Zayns röst är som gjord för den nya genren.

Det kan det gå lite hur som helst för föredetta pojkbandsmedlemmar. Det återstår att se om Zayn någon gång lyckas bli en ny Justin Timberlake eller Robbie Williams, potentialen finns.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA