x
M83: Junk

M83
Junk

M83: Junk

GAFFA

Album / Naïve
Utgivning D. 2016.04.08
Recenserad av
Andreas Bäckman

Om det är något Anthony Gonzalez inte verkar gilla så är det att låta sig förutses. Ända sedan starten har M83 varit i ständig förändring. Den här gången är inget undantag. Om man väntar sig låtar som Graveyard Girl, We Own The Sky eller Midnight City för den delen, så är det bara att vända i dörren. Singeln Do It, Try It är det närmsta man kommer den ljudbilden. Resten är något annat.

Ibland används liknelsen vid ett smörgåsbord för att illustrera en mängd olika beståndsdelar och ingredienser. Här passar det bättre att använda TV-dinner-brickan. En sån man ser i amerikanska filmer, med olika fack för olika ostiga rätter. Junk är som en sådan bricka, med tillhörande TV-movie från 80-talet. Det är smörigt, flottigt och överdrivet sentimentalt och storslaget. Lite svårsmält i början men oerhört tillfredställande i slutändan.

Det är Dallas, Lilla Huset På Prärien, KC & The Sunshine Band, sitcoms, Glamour och Last Days Of Disco på samma gång. Smöriga franska duetter, smäktande ballader, funk, disco, grandiosa pianon och saxofon omvartannat. Det är vansinnigt, smaklöst och helt fantastiskt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA