x
Eldoradio: 21st Century Explosive Sound

Eldoradio
21st Century Explosive Sound

Eldoradio: 21st Century Explosive Sound

GAFFA

Album / Comedia
Utgivning D. 2016.04.20
Recenserad av
Pontus Bark

När ett band kommer från ingenstans och släpper en låt som Black & Blue, en britpop-dänga som gjord för en kväll på en mörk och trång bar med ölklibbigt golv, blir förväntningarna därefter. Den gick varm på studentradiostationerna och spelades frekvent på P3. Eldoradio kallades "Trollhättans Libertines". 

Debuten 21st Century Explosive Sound, som producerats på Svenska Grammofonstudion, har få spår som kommer upp i nivå med ovan nämnda Black & Blue. Om bandets största inspiration är band som Arctic Monkeys och Libertines känns den här fullängdaren snarare som något av Carl Barat & The Jackals. Det är habil indierock! Melodierna och riffen finns där! Ändå passerar spåren utan att lämna några större avtryck i ett möjligen cyniskt britpophjärta som frågar sig; vad tillför detta?

När Beautiful Darkness klingar ut har bandet svarat på den frågan. Låten har en storslagenhet som är fantastisk vacker tillsammans med en skopa svårmod. Och det är precis som raderna i låten: "Only through darkness can one see the light".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA