x
Kakkmaddafakka: KMF

Kakkmaddafakka
KMF

Kakkmaddafakka: KMF

GAFFA

Album / Brilliance
Utgivning D. 2016.03.18
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det norska bandet med det mycket speciella namnet borde vara redo för att bli uppmärksammat av den stora publiken nu. Även om de vunnit fans världen över genom sina underhållande liveframträdanden har de också fått lite av ett rykte av lite väl mycket lättsamhet, lite väl mycket skojighet, nästan lite plojstämpel. Och visst har en del av både musiken och uttrycket spretat och kastat sig åt olika håll, men det finns hela tiden en genuin och klassisk popnerv i alltihopa.

Nu är både sound och låtar mer uppstyrda och sobra, men den där känslan för popmelodier framträder nästan än tydligare. Det är lätt, det är en lätt nostalgisk känsla av värme, det är på samma gång bitterljuvt och självständigt starkt, det är som att producenten Erlend Øye har haft än mer att säga till om, styrt upp arrangemangen och soundet än hårdare.

KMF är i många stycken en charmant liten bekantskap, även om man saknar de halsbrytande kasten och det utåtagerande humöret. Det blir ändå lite väl vattenkammat i slutändan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA