x
Fredrik Georg Eriksson: Vagrants

Fredrik Georg Eriksson
Vagrants

Fredrik Georg Eriksson: Vagrants

GAFFA

Album / Novoton
Utgivning D. 2016.03.30
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Fredrik Georg Eriksson har ett brett musikaliskt spektra. Dels i arbetet med bland annat Knivderby, och dels som soloartist i eget namn, där musiken är det viktiga; inte genren, inte uttrycket, inte poserna. Det första soloalbumet som kom för ett par år sedan var betydligt mer spretande än uppföljaren är, men det innehöll också mer passion.

Ingredienserna som präglade soundet då finns ännu kvar, men låtarna är lite mer ljumna och lite blekare, till och med lite mer stereotypa i de partier där det blir lite väl bredbent rockpose över allt. Rösten, den där rösten som både fascinerade och trollband, blottar sig vid ett par tillfällen, men allt har tonats ned så mycket att det inte längre känns så där in i själen, in i hjärtat. Visst, en del av den levande innerligheten finns kvar, om än inte lika glödande, men det är betydligt mer sällan man känner den som lyssnare.

Här finns några inspirerade ögonblick när Fredrik Georg Eriksson är den där artisten man verkligen behöver lyssna till, men för få för att man ska inse det på allvar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA