x
Vega: Who We Are

Vega
Who We Are

Vega: Who We Are

GAFFA

Album / Frontiers
Utgivning D. 2016.05.13
Recenserad av
Mårten Cederberg

Förra skivan Stereo Messiah var deras starkaste hittills med en kraftfull produktion, vilket höjde helhetsintrycket och förväntningarna ytterligare när de nu ska visa "who they are". Den nödvändigt stora produktionen är här bortblåst och återigen är flörtarna med brittisk indiepop i påtagligaste laget. Harem Scarems Harry Hess står för produktionen som är platt och ett steg tillbaka, men bröderna Tom och James Martin gör sitt bästa för att kompensera och ger som vanligt utvecklade, stora och högst smittsamma kompositioner.

Variationen mellan låtarna är god. Explode öppnar skivan energiskt och följs av skivans ess We Got It All som får mig att tro på titeln, första singeln Every Little Monster ger en annan syn på skivan. En för polerad låt med enorm vidhäftning, men den bidrar till starten på en vacklande attityd i låtarna.

80-talet gör sig påmint med både Beatles- och Queen-flörtar som är mest framträdande i balladen Nothing Lasts Forever. Fjärde skivan är inte deras bästa men kan nog vara den mest långlivade med tanke på kvalitet och det egna uttrycket.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA