x
Sunstorm: Edge Of Tomorrow

Sunstorm
Edge Of Tomorrow

Sunstorm: Edge Of Tomorrow

GAFFA

Album / Frontiers
Utgivning D. 2016.05.13
Recenserad av
Mårten Cederberg

Joe Lynn Turner, med rösten som åldras bättre än ett fint vin, har tyvärr inte låtarna för att kunna göra detta till en helgjuten vinnare. Det beror delvis på Frontiers egen husproducent Alessandro Del Vecchio, som är involverad i över dussinet plattor varje år med varierande resultat.

Just denna platta är en dussinprodukt. I grunden inget dåligt, bara så förutsägbart och otillfredsställande. Sunstorms tidigare album platsar i rockens finrum men denna snubblar på tröskeln och blir liggandes platt och det trots snygga låtar av bland andra svenska låtskrivarna Sören Kronqvist och Daniel Palmqvist. Brist på personlighet och häftmassa i melodierna kan inte vägas upp med bländande sång från Joe och kraftfull produktion. Den uppskrivna metalattityden som finns i pressreleasen behöver mr. Turner överhuvudtaget inte. Första valet av singel avslöjar direkt bristen på identitet och märkligt är att skivans bästa låtar finns på dess andra halva.

Detta är bandets fjärde album sedan 2006 och rekommendationen är att fortsätta avnjuta tidigare skivors starka koncentrat istället för denna utspädda timme.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA