x
John Carpenter: Lost Themes II

John Carpenter
Lost Themes II

John Carpenter: Lost Themes II

GAFFA

Album / Sacred Bones
Utgivning D. 2016.04.15
Recenserad av
Anders Fridh

Det går fort när man har roligt. Det tog John Carpenter 67 år att släppa en skiva som var obunden av hans filmer. När Lost Themes släpptes i februari 2015 belönades den med full poäng, 6/6, här i GAFFA. Knappt ett år har gått sen dess, och nu står vi här med uppföljaren.

Lost Themes II har precis som debuten skapats i samarbete med sonen Cody och gudsonen Daniel Davies. Den instrumentala ramen skapar olycksbådande filmlandskap med återkommande melodislingor och analogt porlande synthar. Det är vasst och direkt, men inte riktigt lika förtrollande som debuten.

Lost Themes II tar igen detta med fenomenala arrangemang, där akustiska gitarrer och organiska trummor tillåts ta en större plats än tidigare. Dur och moll omvartannat, dov bas och spröda pianoslingor skapar ödesmättad dynamik. En låt som Windy Death minner om gamla pärlan Escape From New York, medan storslagna Utopian Facade är ingången till framtidens rymdera. Oväntade dörrar öppnas. John Carpenter har fått en lysande andra karriär som pensionär.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA