x
Pikko: Secret

Pikko
Secret

Pikko: Secret

GAFFA

EP / KaiLudvig
Utgivning D. 2016.04.29
Recenserad av
Anders Fridh

Vissa islossningar tar längre tid än andra. Pikko bildades i samband med en dansföreställning redan 2006, men eftersom duon varit upptagna med Oskar Humlebos Moto Boy så har första EP:n dröjt ända tills nu.

Den monotona electronican på Secret är lika krispig och maskinellt svängig som The Knife anno Silent Shout. Petra Fors är född och uppvuxen i Siekasjärvi, Tornedalen, och hennes röst är som en klar isvind som blåser fram över vidderna. En norrbottnisk Julee Cruise. Fors nynnar och kvittrar stundtals mer än att hon sjunger, vilket blir lätt enerverande i längden, men överlag är det ett vackert och annorlunda performance. Musiken är som gjord för att bäddas in i en gnistrande visuell omgivning live.

Pikko bär sina stora känslor på utsidan av kroppen, där finns en likhet med Moto Boy. I övrigt minner musiken mer om en Kate Bush som snurrar runt runt på ett dansgolv i soluppgången. Den mjukt hypnotiska technon passar bäst där, i övergången mellan ljus och mörker. Secret är en islossning väl värd att vänta på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA