x
My Sound Of Silence: Low Velocity Bullets

My Sound Of Silence
Low Velocity Bullets

My Sound Of Silence: Low Velocity Bullets

GAFFA

Album / Dock 7
Utgivning D. 2016.04.14
Recenserad av
Viktoria Ottosson

"Det handlar om ljudet av tystnad, (…) saker som man inte egentligen vågar prata om i verkliga livet", säger Helena Andersson. Det var hon som initierade bandet 2007, då som ett soloprojekt men sedermera anslöt Therese Lithner.

Under de senaste åren har Umeå-duon gjort ett antal Tysklands-spelningar och det är på ett tyskt bolag som debutalbumet släpps.

Det är musik med eftertanke. Det är ständigt något som både känns igen och är långt borta. Sången snurrar i en säregen sångstil med vemodiga harmonier som lyfter de minimala arrangemangen. Rösterna är rena men taggiga, släpande och fylliga.

Trots att varje låt har fått sin egen karaktär känns delar av albumet som något för ett större band, eller om det är tomheten som eftersträvades i produktionen.

Vissa av melodierna är grungiga, inte minst semi-covern på en Nirvana-låt, andra folkliga, ytterligare andra refererar till Patti Smith.

Influenserna från systerbandet Vaken är tydliga. Men M.S.O.S kastar sig ut mot det osagda och nakna – ljudet av tystnaden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA