x
Weezer: Weezer (The White Album)

Weezer
Weezer (The White Album)

Weezer: Weezer (The White Album)

GAFFA

Album / Crush Music
Utgivning D. 2016.04.01
Recenserad av
Patrik Blomqvist

För ett band med nästan uteslutande usla låtar under millenniets första tio år, kom 2014 års Everything Will Be Alright In The End som en ljuvlig överraskning. Vartenda spår hade utsökta hooks och texter som snabbt satte sig. Nu, två år senare, är LA-kvartetten tillbaka. Men resultatet, det är tyvärr lika färglöst som titeln och omslaget.

California Kids, Wind In Our Sails och L.A. Girlz i all ära, här glittrar melodierna i refrängerna och förkapslar exakt det Weezer man känner igen. Men när låtar som Thank God For Girls och (Girl We Got A) Good Thing kulminerar är den enda känslomässiga behållningen: pyspunka. För att inte tala om Do You Wanna Get High och King Of The World som kan räknas till några av de mest slentrianmässiga prestationerna gruppen levererat.

För att vara uppföljaren till albumet med så otroligt starka bidrag som Eulogy For A Rock Band, The British Are Coming och II. Anonymous, är det här inte acceptabelt. Slutnumrets titel summerar därför Weezer (The White Album) på bästa möjliga sätt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA