x
Diverse Artister: Another Splash Of Colour - New Psychedelia In Britain 1980-1985

Diverse Artister
Another Splash Of Colour - New Psychedelia In Britain 1980-1985

Diverse Artister: Another Splash Of Colour - New Psychedelia In Britain 1980-1985

GAFFA

3 x CD / Cherry Red
Utgivning D. 2016.04.29
Recenserad av
Tommy Juto

Det bästa med en innetrend är att det alltid finns några som gör sitt yttersta för att vara ute. 1982 gavs ett samlingsalbum ut med titeln A Splash Of Colour innehållande alster från brittiska neopsykedeliska band. Mitt i den mest elektroniska expansionen i mannaminne rotade dessa alltså runt i något som var populärt knappt två decennier tidigare, normalt sett inte ens tillräckligt ålderstiget för en revival.

Särskilt exemplariskt motvalls var The Times på kultfavoriten I Helped Patrick McGoohan Escape där de lånade skamlöst av Spencer Davis Group. "Kom inte dragandes med någon synthpop, för då jävlar sätter vi ned foten ordentligt", typ.

Här har det ursprungliga albumet blivit en CD-box med en rad ytterligare band ur ungefär samma era. Högre densitet av baklängesgitarrer och janglepop har nog bara hörts på Rhino-boxen Children Of Nuggets. I rättvisans namn täcker den boxen en längre period, men så är den också mer komplett i jämförelse då den inkluderar många amerikanska, och för all del svenska, motsvarigheter likväl som de bästa av de vi hör här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA