x
Alessia Cara: Know-It-All

Alessia Cara
Know-It-All

Alessia Cara: Know-It-All

GAFFA

Album / Def Jam
Utgivning D. 2016.03.10
Recenserad av
Sandra Killgren

En debutant som vågat sig på en modig vändning. Från en singel full av jazz, hiphop och R&B till ett album fyllt av poppiga toner. Frågan är om friskt vågat innebär hälften vunnet för Alessia Cara.

Att 19-åriga Alessia Cara skriver till och för tonåringar bekräftas redan i debutsingeln, många är de tonåringar som nynnat och relaterat till sångerskans första singel Here. En singel om hur det är att känna sig som en antisocial pessimist på festen man egentligen inte vill vara på. I låten Wild Things fortsätter 19-åringen från Kanada på samma spår när hon sjunger om hur viktigt det är att våga stå emot de populära gängen "I'd rather be a wild one instead. Don't wanna hang around the in crowd. The cool kids aren't cool to me. They're not cooler than we are".

Men trots texter á la Taylor Swift och en sångröst med lika mycket attityd som Zara Larssons känns inte Know-It-All som en solklar succé. Främst på grund av att Alessia Cara inte kör fullt ut på den jazz, hiphop och R&B som passar hennes röst så bra utan istället andas flertalet av låtarna på albumet tuggummipop. Det gör att ett debutalbum som kunde ha blivit någonting originellt och fräscht istället tenderar att låta som något som redan gjorts.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA