x
Thomas Cohen: Bloom Forever

Thomas Cohen
Bloom Forever

Thomas Cohen: Bloom Forever

GAFFA

Album / Stolen
Utgivning D. 2016.05.06
Recenserad av
Sandra Killgren

Skört men lekfullt. En oväntad kombination. En kombination som andas mod.

Thomas Cohen har inte alltid varit soloartist, fram till 2013 var han frontfigur i det brittiska punkbandet S.C.U.M, något som blir märkbart i hans solodebut Bloom Forever. För även om albumet inte andas punk i lika stor utsträckning som sångarens tidigare alster kvarstår en del likheter. 25-åringens röst är fortfarande lika dov och stark.

Det står tidigt klart att Thomas Cohen har tvingats uppleva mycket under de tre åren som albumet skapats. Andra spåret Bloom Forever skrev 25-åringen på sjukhuset samma dag som hans andra son föddes, medan New Morning Comes handlar om det stöd som sångaren fick av vänner och familj efter att hans fru avlidit bara elva månader efter sonens födsel. I låten sjunger han "Will you be there, hold my hand as the sea becomes the storm. Be the light, shine through the window as a new morning comes."

Bloom Forever är ett bräckligt, känsligt men också ett hoppfullt album. Flera gånger fångas Thomas Cohens dova stämma upp av långa och klara musikslingor för att sedan, återigen, återgå till rösten som sjunger om både det fina och det fula med livet. Texter om krossade drömmar och sorg kombinerat med trotsiga pianon och gitarrer, något som gör att Bloom Forever känns sorgligt – men framför allt modigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA