x
King Gizzard And The Lizard Wizard: Nonagon Infinity

King Gizzard And The Lizard Wizard
Nonagon Infinity

King Gizzard And The Lizard Wizard: Nonagon Infinity

GAFFA

Album / Heavenly
Utgivning D. 2016.04.29
Recenserad av
Daniel Andersson

Melbourne-bandet King Gizzard And The Lizard Wizard levererar årets rockpsykos genom sitt åttonde album Nonagon Infinity. Öppningsspåret Robot Stop – färgad av ett munspel från helvetet – vrider upp tempot, vilket sätter musiken i ett sammanhang där gitarrer och trummor skapar en kaosliknande mardröm. Alla låtar går in i varandra, det finns ingen början och inget slut. Det är som att bevittna en psykedelisk härdsmälta. Hjulen snurrar bara snabbare och snabbare, och till sist tar det stopp.

Denna skiva är minst sagt ambitiös och medlemmarna gör sitt yttersta för att golva lyssnarna. Emellanåt dämpas energin, men det är albumets uppskruvade tempo som präglar ljudbilden.

Det vore dumdristigt att rekommendera ljudkänsliga människor att lyssna på King Gizzard, men för alla med hög tröskel existerar få anledningar att inte kliva in i denna värld av fuzz, galopperande trummor och populärkulturell ångest. Sångaren Stu Mackenzie står i centrum och manar på övriga medlemmar likt gitarristen i senaste Mad Max-filmen. Det kommer inte att produceras en liknande skiva i år.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA