x
Eskobar: Magnetic

Eskobar
Magnetic

Eskobar: Magnetic

GAFFA

Album / Cargo
Utgivning D. 2016.04.08
Recenserad av
Emil Viksell

Eskobar har tagit fasta på det sämsta med 90-talets britpopvåg. Precis som Keane. Smaklös hybris är den mest bärande pelaren. I dessa dagar är det nog hos ett sådant band som Muse som denna typ av extremvulgära drag är mest framträdande, även om den orkestern också låter en hel del annat ingå i musiken.

Med det sagt så kan ändå Eskobar trycka ur sig vulgärt praktfulla men dugliga låtar. Inledande spåret Untrap Yourself är ett sådant. Storslagen radiopoprock av "guilty pleasure"-sort. Men det är också en låt som släpptes som singel redan 2014. Resten är inte alls av samma kvalitet. Om det så är U2- eller The Jam-trummor, Doves-vibbar eller americana-element, så låter allt som silat genom ett plastigt, opersonligt Idol-filter.

Eskobar kan, det visade de på Melodifestivalen 2008 med låten Hallelujah New World. En Morrissey-möter-schlager-dänga där Daniel Bellqvists röst fick helt rätt paketering. Men det då efterföljande albumet, Death In Athens (2008), var inte särskilt kul. Det är inte heller Magnetic, även om det är ett litet steg framåt – och flera steg bakåt jämfört med de plattor de släppte runt millennieskiftet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA