x
Paarks: Stranger Shores

Paarks
Stranger Shores

Paarks: Stranger Shores

GAFFA

Album / Luftslott
Utgivning D. 2016.04.01
Recenserad av
Simon Lundberg

Det är svårt att inte få lite Pixies-vibbar av kvintetten Paarks från Umeå. Mitt ibland psykedelisk noise och smutsig punk gömmer sig också lättsamma poptrummor. Kombinationen är beprövad men bandet visar att de kan leverera sitt material snyggt.

En stor eloge till produktionen som skapar mystiken och spänningen mellan att vara smutsigt högljudd och samtidigt nästan lite fisförnäm. Hatten av för det breda spektrat av spänning som det skapar.

Om vi nu ska prata helhet så gömmer det sig stora ljusglimtar på debutalbumet. Som Fellas! som fångar ens uppmärksamhet med sin Libertines-anda, men också snygga Fascists At The Party som inte bara är en fröjd för indierockörat, men också är den mest intressanta textmässiga låten på skivan. Kan ana en lite politisk ton.

Utan att nu börja låta som en del av Idol-juryn skulle jag uppmuntra bandet att fortsätta i sin stil och inför framtida släpp (för det måste komma fler) tänka på att våga mer. Våga bli ännu galnare – utan att släppa popglansen. Och kanske jobba lite på det engelska uttalet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA