x
White Lung: Paradise

White Lung
Paradise

White Lung: Paradise

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2016.05.06
Recenserad av
Andreas Fällman

Alla goda ting har en början och med en gnutta tur även ett inte alltför olyckligt slut. När White Lung intog klubbarna i Vancouver och sakta började arbeta sig genom Kanada, USA och sedan resten av den punkälskande västvärlden, var den lilla scenen en given plats för kvartetten. En svettig plats där kravallstängsel och säkerhetsvakter är lika sannolikt som att pissoaren är gjuten i solitt guld. White Lungs självbetitlade debut och uppföljaren Sorry är som gjorda för att få sig spottade i ansiktet av Mish Way i mitten av publikhavet.

Och så kom Deep Fantasy och gjorde saker aningen mer … komplicerade. Den hade liksom allt som gör punkrocken bra, med givna mosh-partier och ett sjuhelvetes röj. Släng in lite tidiga hardcoreinfluenser i Kenneth Williams riffande så fanns det inget annat betyg att ge än högsta möjliga. Men det skitiga från förr hade fått göra plats för en betydligt glättigare ljudbild (se välproducerad).

Paradise pendlar som sin föregångare mellan det glättiga och rent övertekniska. Hade man slagit samman dessa album med varandra så hade ingen sannolikt märkt skillnad låtarna emellan. Kanske finns det i Paradise en mer 90-talsmelodisk känsla, där Courtney Loves kreativa ådra fortfarande spökar. Om slutstation för detta album är klubbarna eller arenorna vet bara Mish Way & Co. men att de tappat lite av sin forna punkattityd är på sätt ett slut på White Lung som vi kände dem. Om det är olyckligt eller lyckligt är upp till er som lyssnare att avgöra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA