x
Graveyard & Bombus: Huskvarna Folkets Park

Graveyard & Bombus, Huskvarna Folkets Park

Graveyard & Bombus: Huskvarna Folkets Park

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Det är en smått disträ publik som tar emot Bombus i Teaterladan i Huskvarna Folkets park. Det tisslas och tasslas och är lite småstimmigt, måhända tack vare några fredagsöl innanför västen. Bombus kliver dock fram och tar ett rejält krafttag om publiken och när tåget väl har tuffat igång går det som på räls.

Maffiga Master The Reality sitter som en käftsmäll, men störst gensvar får materialet från nya plattan Repeat Until Death och i takt med att det fylls på med folk, åker nävarna också upp i luften. Blytunga Biblical lyfter stället ytterligare och när Into The Fire har dundrat ut som avslutningsspår har Bombus kört över oss alla. Det är ett snortajt band som möter oss och det är en ren fröjd att få ta del av.

Måhända sätter dock Bombus överkörning lite prägel på huvudakten Graveyard. Kvartetten har ett mer dynamiskt och finstämt anslag i sin 70-talsdoftande rock, men Teaterladan denna afton vill ha mer energi.

Det verkar Graveyard också vilja ha, men istället för att plocka fram sin mäktiga dynamik känns de snabbare låtarna väldigt genomstressade och en låt som Hisingen Blues blir tyvärr smått misshandlad.

Istället är det i de lugnare stunderna som Graveyard träffar rätt denna afton, men tyvärr är det inte alls i linje med vad som hade behövts för att följa upp Bombus.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA