x
Data Fury: M.O.T.O.R.

Data Fury
M.O.T.O.R.

Data Fury - M.O.T.O.R.

GAFFA

Album / Good Golly
Utgivning D. 2016.04.16
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Visst är det en tidskapsel vi stiger in i tillsammans med Data Fury, en duo från Solna som släpper sitt debutalbum med vad de själva kallar för synthpunk. Med sina gitarriff som inte bryr sig om något eller några och sång som dryper av furyn i duons namn transporteras vi till en sliten replokal för att sedan kastas ut på neonstänkta postapokalyptiska Stockholmsgator. Attityden är rå men avskalad och första spåret Blått Ljus/Röd Neon träffar som en rejäl käftsmäll.

Med tanke på att albumet stänker av 80-talsemotioner så är det inte konstigt att John Carpenter genomsyrar M.O.T.O.R. med referenser till både They Live och Big Trouble In Little China. Amalgameringen är total. Medan Hyperdrift är riffig asfaltsosande punk så är titelspåret nästan synthdisco. På något mystiskt sätt funkar det, Data Fury har hittat något som vi inte trodde existerade.

Sex låtar är allt vi får, men det kanske är tillräckligt för den här gången. M.O.T.O.R. är en berusande upplevelse, en obönhörlig kraft att räkna med som lämnar oss med en obestridbar sanning: ingenting kan stoppa Data Fury.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA