x
Lani Mo: T(r)aktkänsla

Lani Mo
T(r)aktkänsla

Lani Mo - T(r)aktkänsla

GAFFA

Download /
Utgivning D. 2016.04.19
Recenserad av
Karin Lillbroända

För Lani Mo började musiken som en rolig grej utan ambitioner, utvecklades till en jakt efter pengar och har nu blivit ett betydelsefullt verktyg i skildrandet av verkligheten i orten. Inledande titelspåret är ett fantastiskt intro där Lani Mo rappar och sjunger grymt bra över ett lugnt gitarrbeat.

Lani Mo klär in sitt mörker i catchiga refränger och låtar som mjukar upp nacken. Men hans nya EP är inte bara tyngt av ortens knas. Ingen Här Som Dej skickar man gärna till den man gillar allra mest, och Näääk och Nimo gästar på klubblåten Den Där Gärin. T(r)aktkänsla visar upp en underhållande variation utan att spreta. Att skivan bara är åtta spår gör det till ett riktigt tajt litet paket, men jag hade inte misstyckt om några fler låtar klämts in. Den här rapparens bredd går nog att tänja på lite till.

Lani Mo och producenten Matte Caliste har mejslat ihop en svensk hiphop som på allvar tåls att jämföras med den amerikanska trap-hiphoppen och dess härskare. Skarpa samhällsskildringar blandas med gangsterrap och klubbhits.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA