x
Tennis Bafra: Bummer

Tennis Bafra
Bummer

Tennis Bafra - Bummer

GAFFA

Album / Nomethod
Utgivning D. 2016.04.22
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Är det något vi aldrig varit bortskämda med i Sverige så är det stökig amerikansk indierock som den gjordes innan storbolagen plockade upp alla band med flanellskjortor. Men nu har tiden kommit.

Inspelad live i studion med massor av distade gitarrer, tuggande bas, ylande riff och lågt mixad sång, det skriker 90-tal lång väg, men det gör faktiskt ingenting. För när Uppsala-bandet Tennis Bafra släpper sin andra platta är det såpass egensinnigt, personligt, energifyllt och bra att man snabbt glömmer att de lånat det mesta från Sonic Youth, Dinosaur JR och Pixies.

Det är avigt och kantigt, det slamrar rejält och bakom alla udda vändningar och gitarrattacker döljer sig riktigt bra låtar och härliga melodier. Produktionen är precis lagom skitig och primitiv, sången underbart nonchalant och basisten och trummisen tajtare än ett par blöta jeans.

Det ska nämnas att bandet repat varje onsdag sen 1993 men att det tog dem 20 år att spela in sin första platta. Men det enda som egentligen spelar någon roll är att det är är roligt, fartfyllt och framför allt förbannat bra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA