x
Kvelertak: Nattesferd

Kvelertak
Nattesferd

Rena skuggboxningen jämfört med den explosiva föregångaren.

GAFFA

Download / Indie
Utgivning D. 2016.05.13
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Vill bli överkörd, manglad. Vill stånga min panna mot en enorm gitarrvägg och ryckas med av ståtliga melodier. Vill ha mer. Men uppföljaren till Meir tycks inte bjuda på någotdera.

Den norska sensationen som – med rätta – hyllades vitt och brett för sitt utmärkta album och sina många scenframträdanden cirka 2013, lyckades då kombinera metal, punk, rock och pop på ett synnerligen tilltalande vis. Meir består av melodier, krokar och refränger som kan nynnas än idag. På Nattesferd anas samma ingredienser (stundtals liknar de nästan kompletta upprepningar), men här ligger de i skugga. Kvelertak guppar försynt på vattnet men gör inga fridyk, slår inga kullerbyttor.

Är det helt jämnat med marken? Nej, det avfyras ett och annat skott på mål – Dendrofil For Yggdrasil, Bronsegud och singeln Berserkr – men det hushålls med energi och bjuds inte på överraskningar. Det skulle i så fall vara den Kent-osande Ondskapens Galakse.

Går hellre upp i ringen för ännu en fajt mot Meir än 15 ronder skuggboxning mot Nattesferd. Kvelertak får helt enkelt lägga tillbaka blyet i handskarna om det ska bli fler matcher.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA