x
Kaytranada: 99,9 %

Kaytranada
99,9 %

Kaytranada - 99,9 %

GAFFA

Album / XL
Utgivning D. 2016.05.06
Recenserad av
Damir Sepulveda Espinoza

Haiti-kanadensiske Kaytranada är en i raden av många producentförmågor att brejka genom SoundCloud. Hans tidiga house- och R&B-remixer etablerade sig snabbt bland plattformens användare. Vad som kommit efter första vågen av uppmärksamhet, förutom turnerande och produktionsjobb, är alltmer expansiva groove-symfonier.

På solodebuten fullföljer han något som ständigt varit närvarande – övertygelsen och nyfikenheten i rytm och groove – oavsett om de egenskaperna, beroende på låt, anammar släng av disco, funk eller hiphop. Pulshöjande basgångar klappar igång titt som tätt bland stampande, knäppande rytmer – vare sig spåret i sig går åt ett bubblande harmoniskt neo-soulhåll eller tar en mer igenkännligt pigg houseform. Olika genreingredienser vävs ihop sömlöst, men igen, det som utmärker är de uppfriskande trumprogrammeringarna.

Begåvat och drivet av en befriande orädd musikalitet som är formad av då som nu. Det hela sticker ut som både alternativ som exemplarisk dansmusik och det sprudlar av liv och värme.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA