x
Jenkie Venue: Fill Me Up With Love

Jenkie Venue
Fill Me Up With Love

Jenkie Venue - Fill Me Up With Love

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.05.31
Recenserad av
Jesper Robild

Bakom namnet Jenkie Venue hittar vi sångerskan Jenkie Dahl och den flitige producenten Magnus Norr. Inspirationen till musiken verkar ha kommit från rätt blandade håll och genom att mixa rätt influenser med klockrent framförande har duon lyckats skapa en sån där låt som är tidlös och fräsch på samma gång. Atmosfären känns som hämtad från en annan tid och Jenkies röst låter läskigt bekant. Samtidigt är musik och produktion hypermodern och sången ligger helt rätt i tiden.

Det här med att förmedla tudelade tankar, stämningar och känslor på de olika plan vi kan dela in musik i ger alltid pluspoäng. Bortsett från bedriften att låta såväl klassisk som nyskapande bär även texten på ett annat budskap än vad titeln kan tyckas skvallra om, och den elektroniska poplåten speglar detta på bästa sätt.

Fill Me Up With Love är någonstans en glad låt, men samtidigt så sentimentalt melankolisk att en nästan inte vill dela lyssnarupplevelsen med någon. Musik som gjord för att lyssna på ensam, helt enkelt. När det finns tid att begrunda och njuta i lugn och ro.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA