x
Withem: The Unforgiving Road

Withem
The Unforgiving Road

Kompetent anonymitet som lämnar minimala spår

GAFFA

Album / Frontiers
Utgivning D. 2016.06.03
Recenserad av
Mårten Cederberg

Vårt nordvästra grannland Norge kan progressiv metal sedan tidigare, med Pagans Mind och Circus Maximus som landets spets inom genren medan band som Conception och Ark lade grunden och gav uppenbar inspiration för dagens band.

Withem presenterar nu sitt andra album sedan starten 2011 och sitt första på Frontiers-etiketten, som signerat många band inom genren den senaste tiden. Elva låtar inklusive intro och outro är tillräckligt för att se potentialen i bandet, men också trubbigheten och bristen på identitet. Det är en kompetent helhet som har riktigt starka stunder och ett steg närmare perfektion. Med samma utvecklingsfas och med fler minnesvärda melodier så dröjer det inte innan de nosar eliten i hasorna.

Med ett hjulpar på rätt sida gropen i marken håller de sig kvar på vägen som skildras på konvolutet. Men för att undgå att köra i pilens riktning nästa gång måste det egna uttrycket förstärkas, för det kommer bli svårt att hålla sig på den här smala vägen i den uppenbart disiga terrängen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA